Min sjunde tanke...

Fredrik kände för att skriva av sig lite om sina tankar.

Feminism. Räcker ju med att läsa namnet för att förstår hur värdelöst det är. Feminism är, precis som namnet tyder på, inte en tro på jämlikhet. Det är en tro på att kvinnans intressen ska gå före mannens. Jämlikhet gillar jag, feminism gillar jag inte. Visst, de försöker säga att i dagens samhälle så är kvinnor diskriminerade angående löner och könsfördelning i styrelser. Men detta är inte för att det finns lagar som säger att det måste vara bättre för männen. Det feministerna vill är att en diskriminering som inte råder överallt ska stoppas genom lagar som gör att männen diskrimineras. Tex att styrelser ska bestå till 50% av kvinnor MINST.

Ett praktexempel på när feminism fakkar upp är Mona Sahlin. Socialdemokraterna behövde en kvinna som partiledare för att se feministiska ut, efterblivet som bara den. Mona Sahlin var inte förstavalet, inte andravalet, inte tredjevalet, utan FJÄRDEVALET till partiledare. Om det nu inte hade varit så att sossarna behövde stötta "jämlikheten" genom att bortse från män, hade de säkerligen kunnat hitta en mycket mer kompetent och passande man att göra jobbet än Sahlin.

Inte för att det spelar någon roll, socialdemokratin är ju dum i huvet ändå. På vilket sätt är det rättvisa att man ska kunna leva likadant som arbetslös, eller att någon som skippar utbildning för att han/hon inte har ambition eller ork, för att sedan ta ett skitjobb, ska få pengar av folk som kämpat för att få den lön de har? De visste vad de ville och de hade kompetens nog att klara av det, och deras pengar ska gå till folk som inte gör nära lika mycket för samhället? Jo tjena, DET är rättvisa.

Men konservatismen är ju inte så jävla bra den heller, vi har alla olika förutsättningar för att klara oss här i livet. Ska våra gener, våran uppfostran, våra föräldrar, våra föräldrars ekonomi och liknande påverka hur vi lever i framtiden? Klart som fan att alla ska ha en chans i livet, att förlora ett jobb eller bryta ett ben ska inte betyda att ens liv går ner i skiten och man har ekonomiska problem tills man dör.

Inte för att demokrati är rättvisa heller. Om vi säger att 50% av Sveriges befolkning har koll på politik, vet vad de egentligen röstar på och faktiskt är tillräckligt kompetenta för att bestämma något om samhäller, varför ska då de andra 50%:en påverka och kanske förstöra valresultatet så att vi får stå ut med idioter som styr oss i fyra år? Tvivlar dessutom starkt på att 50% av Sverige förtjänar sin rösträtt, 20% kanske är mera rätt.

Diktatur däremot är ju också så jävla värdelöst, det krävs en jävligt bra ledare för att inte låta makten gå till huvudet, förtrycka folket och avrätta alla som kan hota hans/hennes plats. Hur skall denna ledaren hittas? Systemet med tronföljd är idiotiskt, så mycket annat finns inte att gå på. Hitler/Lenin osv lyckades ju komma dit de kom genom att vara duktiga på att manipulera de 80% av befolkningen som är dumma i huvet och inte fattar ett skit, men det är knappast ett tecken på att man faktiskt kan styra ett land.

Det som behövs är en "klubb" som styr samhället. Alla kan komma in i klubben, rika som fattiga, så länge de har en aning vad de pratar om. Olika prov och tester ska genomföras och klaras innan man får gå med i "klubben". I denna klubb råder demokrati, de som har vett i skallen får rösta i viktiga frågor. Detta är dock ogenomförbart, de 80% som vill ha rösträtt även om de fan inte vet vad de påverkar skulle ju aldrig gå med på detta då deras rösträtt som de verkar tro är så jävla viktig skulle försvinna.

Kort sagt RIKTIG rättvisa är ouppnåelig så det är bara att förstöra världen. PZ!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback